Objavljen treći poziv za podnošenje prijedloga projekata u okviru Programa transnacionalne suradnje Dunav

Treći poziv u okviru Interreg Programa transnacionalne saradnje DUNAV 2014-2020, koji sufinansira Evropska unija iz ERDF, IPA II i ENI fondova objavljen je 28.01, uz krajnji rok za dostavljanje prijedloga projekata 08.03.2019. Sve informacije o pozivu potencijalnim aplikantima dostupne su na programskoj internet stranici: http://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/third-call-for-proposals.

Opšti cilj Programa je promocija ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije u Podunavlju kroz integraciju politika u područjima programskog djelovanja.

Treći poziv otvoren je za sljedeće specifične ciljeve: Podsticanje održivog korištenja prirodne i kulturne baštine i resursa, Podsticanje obnove i upravljanja ekološkim koridorima, Poboljšanje spremnosti za upravljanje rizicima vezano za okoliš, Poboljšanje energetske sigurnosti i energetske učinkovitosti i Povećanje institucionalnih kapaciteta za rješavanje velikih društvenih izazova. Ukupni iznos sredstava alociranih za treći poziv je oko  60 miliona eura.

Sve informacije o Interreg Programu transnacionalne saradnje DUNAV 2014-2020 dostupne su na: http://www.interreg-danube.eu/.

Datum objave: 

Friday, February 8, 2019 - 11:30

Slika: