Fizičar prof. dr. sc. Neven Barišić održao predavanje o novim materijalima

FSRE
Fizičar prof. dr. sc. Neven Barišić održao predavanje o novim materijalima
objavljeno: 12. 03. 2019.

Hrvatski fizičar prof. dr. sc. Neven Bairišić održao je predavanje na temu “Novi materijali za novi svijet” u sklopu projekta 'Science Square' na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

Profesor Barišić studentima je istaknuo važnost novih materijala u tehnološkom razdoblju kroz koje čovječanstvo prolazi. Također, govorio je o supravodljivim materijalima koji ne troše energiju, a samim tim predstavljaju i značajno poboljšanje za kompletno društvo. S tim je stavljen naglasak na mlade koji se žele baviti novim materijalima i tehnologijama da bi stvorili novi i bolji budući svijet.

Prof. Barišić je pomoću eksperimenta studentima približio važnost nove tehnologije i materijala koji će biti i više nego potrebni u razvoju današnjeg društva.

Ovaj projekt kroz europsku komunikacijsku kampanju korištenjem popularnih znanstvenih tema promiče znanstvena istraživanja koja financira Europsko istraživačko vijeće (ERC) te mogući utjecaj koji ta istraživanja mogu imati na društvo.